1dc700f54bf7b99adf28ebb1300b510a7ba475c600c18331c3
10 langkah-langkah untuk mencapai matlamat anda 10 langkah-langkah untuk mencapai matlamat anda | JIWA TAIKO SLASH

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

make money with your web site

10 langkah-langkah untuk mencapai matlamat anda10 langkah-langkah untuk mencapai matlamat anda

Sama ada anda telah sentiasa bermimpi berlari marathon, masa yang lama untuk memulakan perniagaan anda sendiri atau bercita-cita untuk melihat nama anda dalam lampu, kita semua mempunyai cita-cita dan matlamat dalam kehidupan. Walau bagaimanapun, kita sering tidak berasa cukup baik, bernasib baik atau berbakat cukup untuk mendapatkan apa yang kita mahu, begitu juga sering impian kita pergi tidak direalisasi. Untuk memastikan aspirasi anda tidak kekal impian jauh, menyemak 10 langkah-langkah untuk mencapai matlamat anda.
Bagaimana untuk mencapai matlamat anda, 
langkah 1: Mengutamakan

Kebanyakan kita mempunyai beratus-ratus perkara di senarai harapan kami perkara-perkara yang ingin kita lakukan, daripada kehilangan atas muffin kami untuk membeli rumah impian kami. Walau bagaimanapun, jika anda mahu berkesan menangani satu matlamat penting, ia adalah penting untuk tidak membebankan diri sendiri dan untuk pergi selepas satu cita-cita pada satu masa, bermula dengan matlamat yang paling penting untuk kebahagiaan anda secara keseluruhan. Juga, semasa ia adalah baik untuk bercita-cita tinggi, ia juga penting untuk memilih matlamat yang boleh dicapai dan yang sesuai dengan bakat anda, gaya hidup dan yang anda adalah seperti seseorang - tidak pergi selepas matlamat hanya kerana ia adalah sesuatu yang anda rasa anda perlu lakukan.
Bagaimana untuk mencapai matlamat anda, 
langkah 2: Dapatkan tertentu

Kita sering membuat pengisytiharan luas tentang apa yang kita mahu daripada kehidupan, seperti "Saya ingin saya cergas", "Saya suka untuk mempunyai lebih banyak wang" atau "Saya mahu membuat perubahan kepada dunia". Walau bagaimanapun, ini samar-samar, matlamat tidak ketara tidak pernah dicapai sebagai, dalam usaha untuk mencapai matlamat anda, anda perlu khusus tentang apa sebenarnya ia adalah yang anda mahu, bagaimana anda mahu untuk membuat lebih banyak wang? Apa yang anda boleh lakukan untuk membuat perbezaan? Tetapkan matlamat khusus dan boleh diukur, seperti "Saya ingin mula bersenam tiga kali seminggu" atau "Saya mahu menjadi pengurus syarikat saya" supaya anda mempunyai sesuatu untuk mensasar dan boleh mengukur kemajuan anda.
Bagaimana untuk mencapai matlamat anda, 
langkah 3: Penyelidikan matlamat anda

Dalam usaha untuk mendapatkan di mana anda mahu dalam hidup, anda perlu memahami bagaimana anda boleh mendapatkan di sana, dan cara terbaik untuk melakukan ini adalah untuk meminta orang-orang yang (mahu) mengetahui. Apa cita-cita anda, ada terikat untuk menjadi seseorang di luar sana yang telah dicapai ia, dan nasihat dan pengalaman mereka boleh membuktikan yang tidak ternilai. Melayari internet, mengambil kursus, membaca buku-buku mengenai subjek ini dan mendapatkan dalam hubungan dengan orang-orang yang telah mencapai matlamat anda. Dengan semakin jelas memahami bagaimana orang lain telah mencapai cita-cita yang sama, anda akan dilengkapi untuk mengikut jejak mereka.

Bagaimana untuk mencapai matlamat anda, 
langkah 4: Break it down

Apabila anda mula melihat matlamat anda, ia mungkin kelihatan sedikit hangat. Bagaimana di bumi yang anda pernah akan menjaringkan pekerjaan impian anda / menjalankan maraton / menulis novel itu? Walau bagaimanapun, dengan memecahkan cita-cita anda secara keseluruhan ke dalam 'matlamat mini' (seperti melengkapkan perlumbaan 5K atau menulis 200 patah perkataan sehari) anda akan bukan sahaja membuat matlamat anda kelihatan lebih dicapai tetapi anda akan memberi diri anda perkara-perkara tertentu bertujuan untuk sepanjang jalan . Tuliskan pelan tindakan anda - apa yang anda mahu capai dan bagaimana anda boleh mendapatkan di sana, langkah demi langkah. Kemudian menandakan setiap 'matlamat mini' sebagai anda mencapai untuk memberi diri anda gambaran visual kemajuan anda.Bagaimana untuk mencapai matlamat anda, 
Langkah 5: Ambil tindakan

Selalunya sebab kita tidak mencapai matlamat kita adalah kerana kita terus meletakkan mereka di luar sehingga "masa yang lebih baik" di masa depan. Walau bagaimanapun, kali ini lebih baik tidak boleh datang, dan pada hakikatnya masa terbaik untuk mula mengejar impian anda sekarang. Tanya diri anda apa yang anda boleh lakukan minggu ini untuk membuat impian anda berlaku. Apa yang boleh anda lakukan sekarang? Juga, menilai apakah yang menghalang anda daripada pergi selepas matlamat anda (seperti kekurangan masa atau sekatan kewangan) dan melihat bagaimana anda boleh bekerja di sekitar perkara-perkara ini. Jangan biarkan matlamat anda sebagai impian yang jauh; mengambil tindakan dan mula mengikuti ia sekarang.
Bagaimana untuk mencapai matlamat anda, 
langkah 6: Percaya pada diri sendiri

Ia mungkin bunyi cheesy, tetapi untuk mencapai matlamat anda dalam kehidupan anda perlu untuk mendapatkan dalam kerangka hak minda, dan itu bererti mempercayai anda boleh melakukannya. Keyakinan dalam diri anda dan kebolehan anda boleh mendapatkan jauh dan menyatakan dengan set minda yang positif adalah penting. Walau bagaimanapun, manakala ramai di antara kita mula keluar penuh dengan keyakinan, halangan dan kegagalan dilihat tidak lama lagi boleh mengurangkan ini, jadi ia adalah penting untuk mengambil langkah-langkah untuk kekal bermotivasi. Ganjaran kepada diri sendiri dan mengambil kebanggaan dalam pencapaian setiap sedikit, dan ingat bahawa semua orang yang telah mencapai apa-apa yang sukar mempunyai halangan sedikit dari semasa ke semasa, jadi jangan biarkan ini mengambil jauh dari kejayaan anda.

Bagaimana untuk mencapai matlamat anda,
langkah 7: Kongsi impian anda

Untuk membantu meningkatkan motivasi anda dan kekal di landasan yang betul ke arah matlamat anda, ia boleh membantu untuk berkongsi cita-cita anda dan memberitahu orang ramai tentang matlamat anda. Rakyat lebih anda memberitahu lebih komited kepada matlamat anda akan, dan lebih ramai orang, anda akan mempunyai untuk membantu anda. Bukan sahaja boleh rakan-rakan dan keluarga menawarkan anda menyokong apabila anda memerlukannya, tetapi mereka mungkin tidak dapat untuk menjaga mata dan telinga mereka terbuka untuk peluang dan orang-orang yang boleh membantu anda untuk mencapai matlamat anda. Juga, jika anda tahu orang lain yang sedang berusaha untuk matlamat yang sama, berkongsi pengalaman anda dan menawarkan setiap sokongan yang lain adalah satu cara yang lebih baik untuk meningkatkan motivasi anda.
Bagaimana untuk mencapai matlamat anda,
langkah 8: Kosongkan jadual anda

Ia boleh mudah untuk mendapatkan jadi terperangkap dalam kehidupan sehari-hari bahawa tidak ada masa untuk berusaha bagi apa-apa yang luar biasa. Walau bagaimanapun, jika anda mahu sesuatu yang cukup, ia adalah penting untuk membuat masa untuk ia. Kita sering menghabiskan masa yang terlalu banyak kepada perkara-perkara yang tidak begitu penting kepada kita atau yang tidak benar-benar perlu melakukan, tetapi dengan memotong kembali pada kali ini anda akan memberi diri anda lebih banyak masa untuk pergi selepas matlamat anda. Tulis semua perkara yang kini tersumbat sehingga jadual anda dan kemudian mengenal pasti perkara-perkara yang anda boleh memotong kembali. Anda juga boleh memaksimumkan masa anda dengan bangun awal atau menggunakan waktu makan tengahari anda dengan lebih berkesan.


Bagaimana untuk mencapai matlamat anda,
langkah 9: Menjadi fleksibel

Kadang-kadang, tidak kira berapa banyak penyelidikan latar belakang yang anda lakukan, berapa jam anda masukkan ke dalam dan bagaimana teliti anda merancang laluan anda kepada kejayaan, perkara hanya tidak cukup pergi untuk merancang. Walau bagaimanapun, kunci untuk mencapai matlamat anda adalah untuk menjadi fleksibel dan bersedia untuk tampil dengan pelan B (atau C atau D) apabila ini berlaku. Bukannya memberi tumpuan fixatedly halangan kecil dalam pelan anda, cuba untuk merangka pelan sandaran beberapa untuk membantu anda bangkit daripada sebarang halangan dan kekal di landasan yang betul ke arah matlamat utama anda.Bagaimana untuk mencapai matlamat anda,
langkah 10: Ingatkan diri anda mengapa anda mahu

Walaupun ganjaran kemajuan anda dan berusaha ke arah matlamat mini merupakan cara terbaik untuk kekal bermotivasi ke arah impian anda secara keseluruhan, jika anda masih mendapati diri anda rasa kecewa dari semasa ke semasa ia adalah penting untuk mengingatkan diri anda mengapa anda mahu untuk mencapai matlamat ini. Gambarkan anda mencapai matlamat ini sudah dan mempertimbangkan apa yang ia bermakna kepada anda. Apa yang anda akan mendapat manfaat daripada mencapai matlamat ini? Bagaimana ia akan membuat anda merasa? Jika anda mencari di sepanjang jalan yang telah anda lupa mengapa anda mahukan matlamat anda pada semua, maka mungkin ini adalah masa yang baik untuk menilai semula matlamat anda dan berusaha untuk cita-cita baru.


SHARE INFOQuickFolk : Social Media Traffic exchange

Follow by Email

Labels

2G (2) 3G (1) 3G dan 2G MMS (7) 4 malaikat (37) Agama ISLAM (39) air (1) Animasi (6) Animasi Dragon Clock (4) Application background (2) AWESOME (11) bangun tengah malam (4) Banner (2) BIJAK IT (26) BIJAK MOBILE/PHONE (18) BIJAK PC (49) BIOS Setup (3) blog (1) blog speed (2) bloger (1) blogspot (2) book (2) BUAT SENDIRI (30) Celcom (2) cepat (1) cepat install program (3) CIMB (3) CIMB clicks (2) Clock (1) Corrupt Documents (4) cute kids (4) dhuha. sembahyang (6) DiGi (2) Discs (1) Disk Fragmentation (1) Doa (58) Domain (1) DOWNLOAD (15) Dragon (1) Dragon Clock (3) email (2) Empat Malaikat (5) Epic Fail (12) face (1) facebook (2) fb (1) fun facts (4) funny (9) Get Installer (3) haji (11) Hard disk (1) Hidden (1) Hidden Star Wars Movie (3) hollywood (13) Hosting (1) Ibubapa (29) iklan (1) Jadual (1) Jadual PC-FAIR Julai – September 2012 (2) Jantina (3) jantina komputer. (3) javascript (1) jawi (3) Kajian Phising Email CIMB (1) kelajuan blog (2) kids (1) komputer (1) like box (1) like button (1) lupa (3) MACAM-MACAM (37) malaikat (2) Malaysian (1) Malaysian Rankings (2) Malaysian Website (1) Malaysian Website Rankings (2) Masalah Salin Dan Tampal Tulisan Jawi (8) Maxis (2) Microsoft Excel (3) Microsoft Excel 2007 (2) Microsoft Office Word (3) Microsoft Office Word 2007 (4) MMS (2) mudah (1) mudah install program (6) nabi (8) Nasihat (16) pagi (3) PC-FAIR (4) pelik (2) Pelupa (5) Pendrive (2) Pendrive Terus Open (6) perjalanan (1) phising (1) photography (8) photoshop (6) pistol (3) Problems (1) Problems in Microsoft Excel 2007 (4) RAM problem (2) Rankings (6) rasul (5) rasulullah (13) salat (3) setuju (2) Siapa Yang Setuju? (5) Sistem fail (2) solat (11) Solat Sunat Dhuha (10) speed (1) Star Wars Movie (4) stuff (1) SUKE-SUKE (24) sunat (6) Tahukah Anda Komputer Ada Jantina (10) TAHUKAH ANDA? (7) tembak (3) Terjaga Pagi-Pagi Buta (9) things in the windows try it yourself (3) Tips (4) TREVIA (9) tulisan arab (3) tulisan jawi (4) Tutorial (2) Tutorial Tidak Membenarkan Pendrive Terus Open (9) Virus Dan Antivirus (15) webmail (1) Website (1) Website Rankings (1) Window 7 (3) Windows XP (4) windows XP/VISTA --- strange (4) WordPress (3) WTF (32)

    Translate

    Blogger news    Anda Pasti Suka bacaclose